dijous, 9 de juny del 2011

Burkina Faso. 3

L'economia:

Burkina Faso és un dels països més pobres del món, amb un ingrés brut per càpita de només 1.200 dòlars anuals. Aquesta xifra el situa com la 27 ª més pobre del món. El seu alt índex de creixement poblacional juntament amb l'aridesa del seu sòl són factors que influeixen en forma rellevant en el seu índex de pobresa.
 L'agricultura representa el 32% del seu producte brut intern i dóna feina al 92% de la població treballadora. Es destaca la cura del bestiar, i especialment al sud i el sud-oest el cultiu de sorgo, mill, blat de moro, cacauet, arròs i cotó.
La falta de treball causa una molt alta taxa d'emigració: per exemple, hi ha tres milions de persones natives de Burkina Faso que viuen a Costa d'Ivori. D'acord a informació del Banc Central dels Estats del de l'Àfrica Occidental, aquests emigrants envien per any diverses desenes de milers de milions de francs CFA a Burkina Faso.
Recursos naturals: manganès, pedra calcària, marbre, or, antimoni, coure, níquel, bauxita, plom, fosfat, plata, zinc i peix.
Productes agropecuaris: mill, sorgo, canya de sucre, blat de moro, cotó, cacauets, patata, sèsam, nous, bestiar boví, lanar i aus de corral.
Principals activitats econòmiques i de producció: El desenvolupament econòmic de Burkina Faso s'ha vist impedit per diversos factors, entre els quals hi ha el ineficient desenvolupament de la mineria, les modalitats climàtiques que afecten periòdicament les seves collites, la feble demanda dels seus principals productes de exportació i la caiguda dels preus internacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada