diumenge, 16 de setembre de 2012

Nedamarcelona. 9/9/2012

El passat dia 09/09 vaig tenir la sort de tornar a nedar en aigües de Barcelona la II Nedamarcelona, travessia nedant de l’hotel Vela ( aprox. ) al Fòrum, d’uns cinc quilòmetres i pico i organitzada per Neda el Mon.

Experiència única poder disfrutar de  l’skyline del “barri marítim” de Terrassa desde el mar. La silueta del Fòrum a l’horitzó feia tremolar per la llunyania. A mesura que avancem,  la panxa de   l’hotel Vela cada vegada mes petita. Al canviar de banda la respiració,   la Sagrada Família  i la Torre Agbar son  testimonis llunyans dels nostres pensaments …  com llunyana queda  la matinada de l'11 de setembre de 1714 en que  el foc de l’artilleria espanyola concentrat entre els baluards de Llevant i Portal Nou va obrir set grans bretxes per les que van entrar les tropes borbòniques. El conseller en cap  Rafael Casanova, seguit de diverses figures de la noblesa i alguns ciutadans armats, va sortir cap al baluard de Portal Nou per animar els defensors, enarborant la bandera de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona. Igualment, representants de la diputació van sortir amb la bandera de Sant Jordi. A les sis del matí, Berwick va donar un ultimàtum: sis hores de reflexió després de les quals es «passaria a tots a ganivet». A les tres de la tarda, quan la ciutat encara no havia estat ocupada completament, el general Villarroel va iniciar les negociacions de pau. El duc de Berwick va declarar un alto el foc fins al dia següent en espera dels acords. Finalment els Tres Comuns de Catalunya van resoldre la capitulació de la ciutat el 12 de setembre, que va ser ocupada el 13 setembre 1714. 

S’ha d’entrenar!!!, per  la meva inactivitat, vaig patir. He llegit algunes cròniques de companys que destacaven el bon estat del mar i l’absència de  meduses. Ho desmenteixo ....vaig impactar amb una "cosa" al principi de la travessia. Inicialment vaig pensar que era un altre nedador... a l’instant vaig comprovar que era l’unica medusa que es trobava flotant per la costa barcelonina...em va deixar un desagradable record de l’aixella a la cintura i del melic a mitja esquena...per primera vegada una medusa va fer que  visités la Creu Roja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada