divendres, 9 de març de 2012

Volta al Cap de Salou (del Llibre dels feyts) ( 04/03/2012)

Tardor de 1229, quinze mil homes surten del Cap de Salou enviats per Jaume I a  la conquesta de Mallorca.

Gairebé vuit-cents anys després una dotzena d’esbojarrats rodegen el Cap de Salou, a la conquesta del mar…

El mateix sol que havia estat testimoni dels fets més rellevants de la història, treia tímid el cap entre una dèbil capa de núvols sorprès al veure la dotzena de  persones que, a la platja de la Pineda,  es vestien amb  cuirasses fosques i cascs de colors. Al crit d’endavant! es ficaven a la gèlida aigua salada de la Costa Daurada.

Aquells agosarats pretenien rodejar el Cap de Salou, enfrontant-se  a les forces de Poseidó que aquell dia sembla que estava de “mala llet”. Nedaven en grup per davant de La Cantera; va ser en divisar imponent el Far de Salou, tacat amb aquelles franges rogenques, quan  foren dispersats per l’exèrcit del rei del mar en forma de Garbí. Les onades cada cop més altes, el vent cada vegada més fort ...,  les forces minvaven,  no arribava mai la Punta del Cavall!. Un esforç inhumà el que havien de fer després per arribar a la Punta que separa la Platja Llarga de la Platja del Capellans. Des d’aquí, per fi,  es divisava la columna inclinada metàl·lica que apuntava al cel a la mateixa Platja de Llevant, la senyal del repte aconseguit.... abans havien de lluitar.

La remor del mar, el xiuxiueig del vent i el bracejar continu d’aquells valents no era suficient per emmudir les veus que encara resonaven  d’aquells  quinze mil homes que enviats pel  rei Jaume aquell dia de tardor de 1229 van salpar des d’aquelles mateixes aigües a la conquesta de Mallorca.

Gairebé vuit-cents anys després,  una dotzena d’esbojarrats aconsegueixen rodejar el Cap de Salou a la conquesta del mar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada